Somnade i soffan

Sov som ett litet lamm, blev väckt och nu sitter man här och kan inte somna om, suck.................
Imorgon bitti vid tiotiden ska jag och bästis åka in till stan och beställa resa för våra familjer. Har bestämt att det blir en resa istället för en massa onödiga och dyra julklappar (var inte oroliga barn, något litet kommer tomten med i alla fall).


Upp i ottan...

Blir väckt av dotter min vid ca 03.30. Vill gärna bli hämtad, snäll som man är hoppar man i kläderna och kör ner till centrum och plockar upp en lite överförfriskad ung dam. Väl hemkommen tittar vi lite på hennes nya bilder på facebook och sedan i säng. Om nu detta var den enda tidiga timmen på detta dygn så skulle det ju vara ok, men icke. Jag och bästis hade frukostmöte kl. 07.00. Sedan bar det iväg till centrum för att köa för de nya årskorten till det nya gymmet. Vi hade tur och kom dit som nummer sju. Köade i 2 1/2 timme innan de öppnade, sedan tog det ca en timme för oss att bli registrerade ( tänk de som stod som nummer 200? ). Åkte hem sedan med mannen och drack varmt kaffe och diskuterade den eventuella resan till Gran Canaria i Januari (därav diet och gymkort) hihi (självklart av andra skäl också).



Priset är ju helt otroligt. Köpte ett till mig och ett till mannen.


Att frosta av en frys

Gårdagen spenderade jag mestadels med att frosta av min frys. Hur är det möjligt tänker ni? Jo det ska jag tala om för er, i min frys var det inte bara is utan hela f***ing Antarktis, det skulle lätt ha räckt att bygga hela ishotellet i Jukkasjärvi. Avfrostningen tog tre och en halv timme, då hade jag haft diverse hjälpmedel hela tiden, två kastruller med kokande vatten avlöste varandra hela tiden samt ett stycke hårtork på högsta värmen. Jag bröt och jag slet i isen och till sist fick den ge med sig. Några små räkor fick under denna tid sätta livet till (vågade inte stoppa in dem i frysen igen). Innan avfrostningen var min frys proppfull, nu finns det två tomma lådor..... jippiiee!!!



Visst ser det härligt ut? Jag skulle faktiskt vilja uppleva en natt här.

Min underbara dotter......?

Everyone is full of surprices....dagen började precis som i en dröm. Min underbara dotter kommer lite försiktigt in och säger att det finns kaffe därnere (hon vet att jag inte kan motstå lukten av nybryggt kaffe) . Efter en liten stund går jag upp och kommer ner i köket. Där står frukost framdukad till henne och mig, äggröra med hackad tomat och baconost samt en kopp nybryggt kaffe. Åh vad det känns skönt att känna att man faktiskt har lyckats att förmedla en känsla. Puss på dig dotter min och fler likadan morgnar, kramizar mamsen.


Pilates är bra för kroppen och knoppen...

Bästaste är en av de flitigaste  vännerna jag har. Hon jobbar och sliter jämt. Har alltid tid att ägna sig åt andra samt att hon lägger ner mycket tid på gymmet. Undrar vad det är som drar? Är det det fysiska eller det psykiska begäret som är störst???
Skämt åsido, pilates är det bästa av två världar, det är underbar träning både för kroppen och knoppen. Vänta vännen så ska du se att vi kommer att träna ihop igen like back in the old days. Älskar dig.


Ingen update igår

Igår var ingen bra dag. Bråkade med dottern så att stickor och strån rök. Hur kan något så litet och gulligt byta skepnad till att bli en Mr. Hyde? Säkert är ni fler med mig som har samma problem, men what´s the solution???
Dagen fortlöpte förhållandevis bra och dottern och jag blev sams framåt lunch (hon ringde och sa förlåt), glömde inledningsvis att tala om att hon har PMS (jag misstänker PPDD). Sedan åkte jag med bästis och handlade. Nästa problem på tur, hon har så ont i kroppen så att tårarna rann över. Hur ska man hjälpa till, man kan bara finnas där med en tröstande axel och självklart försöka se till att hon tar sig till doktorn och får en utredning. Senare telefonerar jag med annan bästaste under eftermiddagen, nu dök det upp ytterligare mörka moln på himlen. Stackars oss medelålders (haha, nästan men inte ännu) kvinnor som försöker att få en dräglig vardag. Det är inte lätt ska jag säga. Just som man tror att det kan inte finnas mer skit här i världen så får man sig en skopa extra hälld över sig.
Men, men vi are superwomans och reser oss upp ur askan och blir bara starkare vad som än händer.



Look out all men here we come, and we are stronger and better than ever.

Veckovägning på tisdagar...

Vecka 1  -1.6 kilo


Frukost med bästis

Bjöd in till frukost idag. Det blev nybryggt kaffe, två ägg och en skiva av det nybakta brödet, MUMS!!
Solen skiner och jag är på ett ypperligt humör (jämfört med igår,grrrrrrrr) Idag tror jag att jag skall ta mig en liten shoppingrunda, hade ju vägning idag och vågen visade - 1.6 kilo. Känns bra även om jag faktiskt trodde att det skulle vara mer (har mycket att ta av), men men. Ha en myspysdag på er.


Middagstipset

Till middag idag blir det kyckling i ugn med hopkokta ärtor (1 kg findus ärtor, 3 msk tomatpure, lite salt och slutligen vatten som täcker ärtorna), låt allt koka ihop det blir underbart gott. Gör nog även någon form av sås med grekisk yoghurt och lite ajvar relish (stark). Till detta kommer det att serveras bubbelvatten och nybakat bröd.

Lukten av nybakat bröd sprider sig i huset

Äntligen tog jag mig tid och bakade det mumsiga lchf-brödet (recept tidigare i bloggen). Det var lite pilligt att göra allt till mjöl men det gick. Det tog ca 65 minuter i min ugn och jag lovar att det är jättegott. Det får garanterat 5/5 möjliga poäng. Svårighetsgraden var mellan. Gör ett försök bara, jag lovar att ni inte blir besvikna. Tänk på att det även är ett utmärkt bröd för glutenintolernata då det inte finns något mjöl alls.



Pussizar och kramizar från mitt kök.

Första dagen i skolan

Jaha så var man då tillbaka på ruta ett. Trettiotvå förväntansfulla elever bland dem även jag, sitter och väntar på sin lärare. Vi har alla en fundering, tänk om han har förändrat sig, tänk om han har råkat ut för en olycka och vi är "tvungna" att byta lärare. Nej.......... inte heller, han kom som vanligt, pratade som vanligt, hade sin enmansshow och sedan var det dags att gå hem. Det enda vettiga var att jag hamnade i grupp tillsammans med mina vänner och det gör mig i alla fall glad.

Ont i magen inför morgondagen....

Har inte orkat med någonting idag. Har ont i magen inför morgondagen då vi har en höst framför oss som inte kommer att bli så rolig. Varför undrar ni, jo, vi har en lärare som tror att han är någon form av gud. Han gör precis som han vill och ingen, jag menar ingen vågar sätta sig emot honom (inte jag heller). Anledningen är att man inte vet vad som händer om man gör det, blir man kuggad??? Får man rest??? Ja ingen vet och ingen vågar prova. Ska gå och lägga mig nu så att jag är pigg och utvilad imorgon. Natti natti

Farmville

Här sitter man mitt i natten och jagar superbär???? Igår färgade jag och vännen håret på varandra. Det blev jättebra. Berättade för henne att sonen har börjat spela Farmville på Facebook och att de tävlar inom laget vem som kommer längst. Döm om min förvåning när hon talar om att det gör även hon och hennes pojkvän. Så här sitter man själv nu mitt i natten. Jagar superbär som blir klara efter två timmar (finns endast denna helg). I realiteten betyder det att man behöver gå upp varannan timme, vara vaken en halvtimme för att skörda och så, sedan sova i ytterligare två timmar. Det är detta som kallas beroendeframkallande.



Sov gott mina änglar, ses om några timmar. Då ska vi baka oopsies.

Och regnet det bara öser ner, och jag blir så våt om både skor och strumpor.....

Somnade ganska tidigt igår kväll. Har varit illamående de sista dagarna (nej jag är inte gravid) och somnar lite här och där. Vaknade mitt i natten av att det ösregnade. Gick upp och la mig i sängen men nu var det omöjligt att somna om. Att regn kan föra ett sånt oljud. Somnade om vid 05.30 och gick upp 07.30 för att köra sonen till hans domaruppdrag.




Får väl gå omkring på Maxi och handla medans jag väntar på sonen, ute kan man ju inte vara.

Farsta centrum, shopping och inlämning av "datorer" (3st) samt City Gross

Efter Huddinge drog jag mig till Farsta Centrum. Åkte och lämnade in två stationära och en bärbar dator. Usch undra vad notan kommer att sluta på. Gick vidare till själva centrum och tittade runt lite grann. Fastnade inte för något speciellt. Ska vänta tills jag har kommit ner till första belöningen ( vart 5 kilo är en belöning och jämna 10 kilo är extra viktigt). Ni undrar säkert hur mycket som ska bort??? Ja en sådär 40 kilo skulle inte vara dumt. Hoppas och drömma kan man ju alltid göra. Till nästa sommar är det ca 40 veckor så jag får väl ha det som mål.

Fortsatte vidare till City Gross och köpte upp en massa ägg och ost (går åt mycket just nu). Vidare till fiskdisken och här damp det ner räkor och kräftstjärtar i mängder. Bearnaisesås, makrill och tonfisk i olja fick också följa med hem.



Väl hemma stekte jag fläskkarré och färska champinjoner, dotter fixade sallad samt dukade och vid halv sju var äntligen maten klar. Vi njöt, fast det skulle ju ha varit gott med ett glas vin till men idag fick det bli vatten (kranvatten).

Kramizar

Kaffe i Huddinge centrum

Mötte bästa vännen i Huddinge och tog en latte. Ville ha en med vispgrädde och vatten men det gick inte för sig. Inte ens baristamjölk hade de så det fick bli en med röd mjölk, suck.....inte lätt att vara en lchf-are på stan. Men säger ni nu du kunde ju ha tagit en svart kaffe????... men hur roligt är det???.. det känns inte lyxigt alls.
Fick en jättefin present, den låg i en vit ask från guldsmedsaffären... det är inte min födelsedag och inte min namnsdag. Men bästaste tyckte att jag skulle ha något fint för att jag är så duktig???? Med vad???? Jo, jag har hu äntlligen tagit mig i kragen och börjat ett nytt liv.


Så här fin är den, ett smycke från Pandora, modell Image white med vita agater.
En vän som min skulle alla ha , men det är få förunnat. Jag är en av de lyckligt lottade här i livet. Älskar dig vännen.

Sista dagen på sommarlovet...

Jaha... då har den dagen alltså kommit, den jag har fasat för ända sedan i början av Juni, sommarlovet är slut!!!!!
Blev ju tyvärr inte mycket till lov den här sommaren då jag var tvungen att jobba (jobb inom kriminalvården ser bra ut i mitt  CV). Även ekonomin har gjort att det har varit begränsningar i utbudet. Men,men jag har ju varit ledig nu i tre veckor och bara det gör ju att man mår bättre.
Även vädret väljer att avsluta sommaren på ett underbart sätt, solen skiner och fåglarna kvittrar.
Idag blir det helt säkert en slappardag, inga oförutsedda arbeten inte.



Här skulle jag inte ha något emot att tillbringa min dag, hur är det med dig??

Vägen är lång, men jag måste bara ta mig till andra sidan


Snabbmiddag

Slängde ihop lite gyros, champinjoner och grädde med vitlök och timjan. Fräste alltihop i stekpannan och serverade lite grönsallad till. Till denna delikata måltid drack vi varsitt stort glas vatten. Känner mig väldigt tillfreds just nu. Sonen är på Lida och tältar med klassen (kick-off). Dottern gav mig alldeles nyss en puss på kinden och världens kram och tackade för ikväll. Vad lite kärlek kan göra en glad


Biokväll med brudarna

Bästaste filmen har vi nu varit och sett jag och brudarna. The Ugly Truth lämnar ingen oberörd. Vi skrattade så att vi låg ner i fåtöljerna. Magmusklerna vred sig i kramp. Med skådespelare som Cheryl Hines, Gerard Butler och  Katherine Heigl kan det inte bli annat än bra.

 Gå absolut och se den 11 september (creepy day) när den har premiär.

Bästa frukosten

Har nu kommit fram till att den bästa frukosten är:

2 msk bacon
2 ägg
1 msk vispgrädde
3 msk vatten

Fräs bacon i kastrull, tillsätt grädde, vatten och sist äggen. Rör om så att äggen blandar sig, sänk värmen och rör om lite då och då.
Servera med 2 msk turkisk yoghurt och en halv tomat hackad i bitar. YUMMIE!!!!


Idag ska det ätas surströmming

Är bjuden på surströmmingslunch av min bästastes mamma. I det här området som vi bor så är det ingen annan som njuter av denna delikatess.
Det enda problemet är att till detta avnjuter man oftast öl, potatis och bröd. Alla tre produkterna är egentligen totalförbjudna för mig då de inte ingår i LCHF-dieten.
Men, men vad göra???  Får väl fuska lite grann.

Senare skall vi tillsammans med döttrarna gå på förhandsvisningen av The Ugly Truth

Ha det

Handledarutbildning...wtf why???

Gårdagskvällen spenderades tillsammans med mannen och dottern. Vi skulle utbildas i att vara handledare när vår dotter nu har kommit upp i den aktningsvärda åldern för att börja övningsköra. Vad är nu detta för påfund?

Där satt 21 personer och lyssnade på en "ej svenskfödd medborgare" som talade i tungor. Vi hörde och förstod ungefär vartannat ord. Vi fick se och lära oss hur vi skall utbilda dottern, och en massa propaganda för deras egen trafikskola och varför det var så bra att övningsköra där.
Fattade han ingenting..... varför var vi där?????? Jo för att vi vill övningsköra privat med vår dotter, vi betalade ju just 820:- till honom för denna underbara kväll. Efter tre och en halv timme så fick vi äntligen lämna lokalen.

Kom hem, åt och slocknade i soffan.

Tittade precis ut genom fönstret.....

Solen lyser och himlen är klarblå. Jag älskar sommaren, snälla låt det inte bli höst än.




Ska försöka hinna ut och lägga mig en stund och lapa lite.

Glömde ta bort larmet från mobilen

Är man dum så är man. Glömde ändra larmet så nu sitter man här klockan 7 vid matbordet och har ingenting att göra. Skämt åsido, det finns alltid miljoner saker att göra men ingenting som är roligt bara måsten. Ska nog ta och fixa mig lite frukost nu när barnen (14 och 17) har gett sig av till skolan. By the way, sonen sa: har vi inte varit duktiga nu när vi gick upp själva idag för att gå till skolan?? Sonen min, det förväntas av dig att du faktiskt klarar av att hantera ditt eget alarm på mobilen och att du har så mycket självdisciplin att du faktiskt lyckas ta dig ur sängen utan mammas hjälp.

Man kanske skulle ta och fixa sig ett gott LCHF-bröd, återkommer om hur gott respektive hur svårt det var.

Mumsigt LCHF bröd






Ingredienser:
200 g linfrö
50 g sesamfrö
50 g hasselnötter
50 g mandel
50 g kruska kli - Jag tog 50 g fiberex istället.
2 tsk bakpulver
1,5 msk brödkryddor

Mixa allt till "mjöl"

Blanda sedan ihop:
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg

Gör så här
Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper, (jag tog lite solroskärnor på brödet). Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175 grader. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.
1 skiva = ca 1,1g kolhydrat


Jag ska skaffa mig en sån här....

..... Så att jag kan kasta bort alla mina bekymmer och låta sopgubbarna ta hand om problemen istället....Är den inte snygg så säg???

Jag biter ihop och räknar till tio...men ibland räcker det inte till



Att vara tonårsförälder är inte någon dans på rosor.
Undrar hur man ska klara sig utan att få ett psykbryt??

I vått och torrt............... ställer man upp för varandra.



Det absolut finaste som finns är att ha en axel att gråta ut mot och den andra att skratta tillsammans med.



Min bästa vän spelar golf.....??!!

Något jag trodde bara var för "the upper class" har nu drabbat min bästa vän. Men inte nog med det, hon antyder, nej hon säger med det bestämdaste att det även i framtiden kommer att bli en sport för mig. HAHAHAHA......... I dagsläget skulle ni skratta ihjäl er om ni fick se mig med en golfklubba i handen.

Älskar dig vännen, men vägen till golfbanan är lång....puss och kram

Att inte veta vad som är rätt eller fel....då får man hoppas att man valde rätt.

I djungeln av alla olika sätt att gå ner i vikt på så är det inte lätt att hitta rätt. Jag har nu gjort valet att pröva om LCHF kan vara något för mig. För ett par år sedan så konstaterade jag att jag är väldigt kolhydratkänslig (att titta på en bulle är lika med +1kg till nästa dag) då prövade jag med GI och fick ett jättebra resultat. Det negativa var att ingenstans talades det om att man med denna diet måste tillsätta vitaminer och mineraler i pillerform då det mesta är "förbjudet" i GI. Efter ett par månader med ett lyckat resultat viktmässigt så ställde jag mig en dag i duschen, tvättade håret och fick det mesta av det i mina händer.

Skräckscenario, man kan göra en Britney av egen fri vilja eller som mig vara fanatisk och inte tänka längre än näsan räcker.



Detta resulterade i att jag avbröt allting och började frossa i kolhydrater, allt  för att få tillbaka mitt hår. Inte kul alls. Så här är vi nu igen, tillbaka på ruta ett. Håll tummarna att det går bra.  


Att äta rätt och riktigt är ingen lek.....LCHF here we come.

Första dagen i resten av mitt liv. Nu ska fettet bort, det går inte att skära med kniv (om man inte har några pengar till skönhetsoperationer) utan nu ska det bekämpas med FETT.
LCHF Low Carb High Fat skall bli min vän under den närmaste tiden framåt. De recept vi provlagar hemma kommer att listas och rankas efter hur lätta de var att tillaga och hur gott/äckligt de smakade.

Idag provade vi att göra en Tacopaj. Den fick 5/5 i smak och den var jättelätt att tillaga. Varsågoda här är receptet

 



Ingredienser:
3 Paprikor valfri färg
400 g Nötfärs
50 g Tacokrydda
 2 dl Vatten
4 Tomater grov hackade
1 Gul lök hackad
5-10 Pfefferoni fin hackade
4 msk Majonnäs
2 dl Creme fraiche
200 g Riven ost

Gör så här
Fräs nötfärsen i en stekpanna. Strö över tacokryddorna blanda häll på vattnet låt kryddorna puttra in i köttfärsen.
Dela paprikorna på längden i fyra bitar ta ur kärnhuset lägg dem i en ungsform. Fördela köttfärsen över delarna.

Hacka tomater, lök och pfefferoni. Blanda creme fraiche och majonnäs tillsätt riven ost rör om. Blanda tillsammans med tomat, lök och pfefferoni hacket. Bred blandningen över de köttfärs fyllda paprikorna. Grädda i 225 grader mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Man kan även använda hela paprikor, skär ett snitt så de står stadigt i formen. Fyll med färs och toppa med röran.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0