Att äta rätt och riktigt är ingen lek.....LCHF here we come.

Första dagen i resten av mitt liv. Nu ska fettet bort, det går inte att skära med kniv (om man inte har några pengar till skönhetsoperationer) utan nu ska det bekämpas med FETT.
LCHF Low Carb High Fat skall bli min vän under den närmaste tiden framåt. De recept vi provlagar hemma kommer att listas och rankas efter hur lätta de var att tillaga och hur gott/äckligt de smakade.

Idag provade vi att göra en Tacopaj. Den fick 5/5 i smak och den var jättelätt att tillaga. Varsågoda här är receptet

 



Ingredienser:
3 Paprikor valfri färg
400 g Nötfärs
50 g Tacokrydda
 2 dl Vatten
4 Tomater grov hackade
1 Gul lök hackad
5-10 Pfefferoni fin hackade
4 msk Majonnäs
2 dl Creme fraiche
200 g Riven ost

Gör så här
Fräs nötfärsen i en stekpanna. Strö över tacokryddorna blanda häll på vattnet låt kryddorna puttra in i köttfärsen.
Dela paprikorna på längden i fyra bitar ta ur kärnhuset lägg dem i en ungsform. Fördela köttfärsen över delarna.

Hacka tomater, lök och pfefferoni. Blanda creme fraiche och majonnäs tillsätt riven ost rör om. Blanda tillsammans med tomat, lök och pfefferoni hacket. Bred blandningen över de köttfärs fyllda paprikorna. Grädda i 225 grader mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Man kan även använda hela paprikor, skär ett snitt så de står stadigt i formen. Fyll med färs och toppa med röran.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0